روحانی: بازار سرمایه را ما به اوج رساندیم!

رئیس‌جمهور گفت: بازار سرمایه را به اوج رساندیم، بازار سرمایه مخصوص عده‌ای از شرکت‌ها بود که در یک گوشه‌ای کار می‌کردند. بازار سرمایه‌ای که همه مردم حضور پیدا کنند، البته، فراز و نشیبی هم دارد و دولت فقط باید بازار سرمایه را یاری و کمک کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ایرنا؛ حسن روحانی روز چهاشنبه در جلسه هیات دولت افزود: در روزهای پایانی ماه اردیبهشت و در آستانه ورود به ماه خرداد هستیم که این ایام از لحاظ سیاسی، فرهنگی، ‌اجتماعی اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد. علاوه بر اینکه ماه خرداد اساسا ماه امام است و هم ۱۵ خرداد و هم سالروز رحلت امام راحل را داریم، اما این ایام امسال ویژگی خلاصی دارد و برای یک انتخابات بسیار مهم آماه می‌شویم.

رییس جمهوری اضافه کرد: انتخابات شوراها هم بسیار حائز اهمیت است اما ریاست جمهوری از لحاظ بین المللی و جهانی مورد توجه همه خواهد بود و انتخابات ریاست جمهوری موضوعی است که در اواخر خرداد و ۲۸ خرداد که روز انتخابات است، همه چشم‌های دنیا به ایران دوخته شده است.

وی با اشاره به اینکه دوران تبلیغات از اوایل هفته آینده آغاز می‌شود با تاکید بر اهمیت تبلیغات گفت: اولا غش در معامله نباید باشد اگر کالایی به مردم عرضه می‌کنیم که این کالا یا برنامه باید منطبق با واقعیت باشد و اگر خدایی ناکرده با دروغ تهمت و اقدامات غیراخلاقی توام باشد، برای مردم قابل قبول نیست و کسی که آمده برای اینکه سنگین‌ترین بار اجرایی را بر دوش بگیرد و بخواهد از یک مسیر ناصواب به یک هدف هدف بلند برسد، درست نیست.

وی گفت: مساله مهم این است که دولت دوازدهم در یک شرایط پیچیده و مشکل مسئولیت را بر دوش داشت که حداقل در یکصد سال گذشته مشابه آن را نمی‌بینیم. وقتی جنگ اقتصادی را با کرونا در کنار هم ضمیمه کنیم می‌بینیم آنچنان اداره کشور پیچیده بود که با هیچ زمان دیگر قابل مقایسه نیست.

وی با بیان اینکه باید ظرف زمانی درست تشریح شود و بگوییم این دولت در این شرایط چنین کرد، افزود: اگر شرایط را نگوییم واقعیت‌ها را تحریف کرده‌ایم و به درستی بیان نکرده ایم. مهم است در طول سه سال و نیم گذشته با کمترین حضور نفت در بودجه با کمترین استفاده از نفت، ‌ کشور را اداره کردیم.

روحانی ادامه داد: اینکه بودجه کشور بدون نفت در سال‌های گذشته بسته و اداره شده جزو تصوراتی که کسی فکر نمی‌کرد محقق شود. می‌گفتند بودجه بی‌نفت آرزوی بلند مدت است و ۲۰ یا ۳۰ سال دیگر به آن می رسیم اما این دولت بودجه بودن نفت را اداره کرد. دولت با ایجاد درآمدهای بسیار جدید این کار را کرد که باید به این قضیه در چهار سال اخیر پرداخت.

روحانی گفت:‌ در کشوری که همه منابع آن را قطع کردند و کشوری که اتکای به بودجه همیشه در تاریخ از زمان کشف نفت، به نفت بوده است و حالا نفت با مشکلات روبرو است، باید پرسید این دولت چگونه با این مشکلات کشور را اداره می‌کند. دولت صادرات غیرنفتی را جایگزین نفت کرد و این کار آسانی نبود.

وی افزود: عمده‌ترین صادرات نفتی که در سال‌های اخیر ما را یاری کرده فراورده، پتروشیمی و فولاد بود. البته موارد دیگر هم داریم اما این سه عمده است و بار سنگین را به دوش گرفت تا جای نفت را پر کند. صادرات غیرنفتی با واردات ما تقریبا ولو در این شرایط کرونایی بسیار سخت هم در کنار هم هستند. صادرات غیرنفتی ما ۴۰ میلیارد دلار و واردات ما ۴۲ میلیارد دلار است.

روحانی با طرح این پرسش که چه کسانی فولاد، ‌پتروشیمی و فراورده را به اینجا رساندند، گفت:‌ حتی در مخیله آنانی که ما را تحریم کردند هم خطور نمی‌کرد ما در منطقه صادر کننده بنزین شویم. یکی از مقامات آمریکایی گفته بود فکر نمی‌کردیم ایران را تحریم کنیم و صادرات بنزین داشته باشد و می‌گفتیم جلوی واردات بنزین را می‌گیریم چون ما وارد کننده بنزین بودیم اما امروز صادر کننده بنزین، برق و گاز هستیم.

وی ادامه داد:‌ اگر روزی صادرات نفت بود امروز صادرات گاز، فراورده و برق هم داریم و تحول بزرگی به وجود آمده است و همه آنانی که در صنایع معدنی ما در این ۴ سال فعال بودند بار سنگینی بر دوش گرفتند.

وی با اشاره به افزایش صادرات ۲۰۰ هزار تنی شمش فولاد در سال ۹۲، به ۶ و نیم میلیون تن در سال ۹۹، این اتفاق را تحول عظیمی توصیف کرد که در کشور روی داده است و گفت:‌ کسی نمی‌گوید این تحول چگونه روی داد و چقدر روی آن سرمایه گذاری و کار شد و چگونه زنجیره فولاد را در مراحل مختلف طی کردیم تا به صادرات شمش برسیم. اینها یا گفته نمی شود یا کمتر گفته می شود یا مردم کمتر مطلع هستند.

روحانی اضافه کرد: اینکه دولت یازدهم و دوازدهم یک دفعه تصمیم می‌گیرد تولید پتروشیمی را از ۵۰ میلیون تن در سال، به ۱۰۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ ببرد این کار را شوخی می‌دانند. مگر می‌شود دولت در طول تاریخ پتروشیمی را در سال دو برابر کند اما این دولت این کار را آن هم در شرایط تحریم و سخت انجام داد.

وی ادامه داد: یک عاملی که آمریکا شکست خورد این بود که در دوران تحریم کشور را اداره کردیم بلکه حرکت خود را در تولید ادامه داده و در سال ۹۹ شاهد جهش تولید در ایران بودیم.

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: در عین حال در همین دوران کرونا و در عرض ۱۳-۱۴ ماه، همسان‌سازی حقوق را انجام دادیم و حداقل حقوق کارگر را دو و نیم برابر کردیم، یعنی حقوق ۱۴ ماه پیش، تا ۱۴ ماه بعد ۲.۵ برابر شده است و در همین دوران کرونا این کار را انجام دادیم.

روحانی عنوان کرد: ۶۰ درصد سهام عدالت را در همین دوران کرونا آزاد کردیم، بازار سرمایه را در همین دوران به اوج رساندیم، بازار سرمایه مخصوص عده‌ای از شرکت‌ها بود که در یک گوشه‌ای کار می‌کردند. بازار سرمایه‌ای که همه مردم حضور پیدا کنند، ۵، ۱۰ و ۱۵ میلیون نفر در این بازار سرمایه فعال هستند، ما بازار سرمایه‌ای با این قدرت نداشتیم که اکنون بسیاری از پروژه‌های مهم و بزرگ را به جای بانک بازار سرمایه به میدان می‌آید.

وی ادامه داد: البته بازار سرمایه، فراز و نشیبی هم دارد و دولت فقط باید بازار سرمایه را یاری و کمک کند، و هیچ‌ وقت در این بازار مداخله نمی‌کند، بازار سرمایه به دولت مربوط نیست چرا که یک بازار آزاد است و مربوط به شرکت‌ها و مردم است.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مذاکرات وین گفت: حالا هم که می‌خواهیم تحریم را برداریم یک عده مرثیه می‌خوانند. عجیب است نمی‌شود آدم بگوید من هم به فکر مردم هستم اما وقتی تحریم می‌خواهد برداشته شود گریه و زاری بکند و مرثیه بخواند. مرثیه خوانی برای زندگی مردم توام با روضه خوانی برای برداشتن تحریم قابل جمع نیست. اگر شما به فکر مردم هستید خوب است که ما تحریم را بر می‌داریم چرا انقدر شما ناراحت هستید چرا از وین ناراحت هستید وین یک شهر و کشور دیگر است. می‌گویند چرا وین را رها نمی‌کنید. وین یک مرکزی هست که در آنجا مذاکره می کنند.

وی تصریح کرد: این دولت چه بخواهند و چه نخواهند در هشت سال مذاکره ای نکرد الا اینکه موفق بیرون آمد شرایط این دولت با شرایط قبل فرق می‌کند. بعضی‌ها بودند نرفتند در مذاکره‌ای مگر اینکه قطعنامه‌ای علیه کشور گرفتند و آمدند. ما هیچ مذاکره ای انجام ندادیم مگر این که پایانش پیروزی بود.

روحانی ادامه داد: به ملت قول می‌دهم پایان مذاکرات وین پیروزی ملت ایران است و همین امروز قدم‌های بسیار بزرگی ما برداشتیم. اگر معیار معیشت و زندگی مردم است چطور می‌شود کشور را اداره کرد اگر می‌خواهید در بازار مردم راحت تر و ارزاق عمومی دست پیدا کنند ما واردات ۲۰۰۰ قلم جنس را ممنوع کردیم که این ممنوعیت باید برداشته شود و کالاها باید بیاید.

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۴
کد خبر: 14922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha